Volgende Focus Management Livestream: 27 & 28 augustus 2020Lees meer

Team Focus Academy

Mark Tigchelaar startte het bedrijf in 2004 vanuit Amsterdam. Inmiddels is Focus Academy internationaal actief en wordt de methode over de hele wereld gebruikt.

Meer dan 100.000 mensen hebben sindsdien een training gevolgd over de werking van de hersenen. David Allen (de bedenker van Getting Things Done) is enthousiast over de methode en als adviseur betrokken bij Focus Academy.

Mark Tigchelaar

Focus expert / directeur

Mark Tigchelaar studeerde neuropsychologie en specialiseerde zich in het verbeteren van prestaties en het optimaal benutten van het brein.

Hij is betrokken bij diverse tv-programma’s over het brein, gaf twee tedX-talks en schreef vijf boeken over hoe je meer uit je brein kunt halen.

Oscar de Bos

Focus expert / directeur

Oscar de Bos is software-ontwikkelaar, studeerde Communication and Multimedia Design en is ondernemer sinds zijn achttiende.

Door zijn interesse in het snijvlak van software en productiviteit programmeerde hij onder andere de snelleesapp focusreader.com en maakte hij een handige verzameling van de beste concentratie-apps op toolsforfocus.com.

Michelle Vonk

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2014 aangesloten bij Focus Academy in 2012

'You can do anything as long as you have focus!'

Al sinds 2012 ben ik betrokken bij het bedrijf als trainer en contactpersoon voor het finetunen van trainingen bij onze klanten. Heel trots dat ik deel uitmaak van een team dat steeds weer op zoek is naar verbetering, kwaliteit en impact voor onze deelnemers. Focus hebben en houden is voor iedereen haalbaar, als je weet hoe je hersenen werken!

Svairin Sardjoe

Focus expert / accountmanager

Sinds 2018 aangesloten bij Focus Academy

"Ik vond het fantastisch om terug te horen van één van onze trainers dat de Focus Academy een tribe van likeminds is.

Zo mooi had ik het zelf nooit kunnen verwoorden. Het zegt mij dat we erin slagen met veel bezieling mensen te helpen en zo impact te hebben. Onze methode geef ik ook mee aan m'n studerende kinderen. Toen ikzelf studeerde wist ik hier helaas te weinig van af. Dat had het leven toen nog een stuk makkelijker gemaakt :-)"

Atilla Mohiddin

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2008, aangesloten bij Focus Academy in 2016

"Vrijheid vind ik een machtig gevoel. Als trainer werk ik er makkelijker en prettiger door. Ik vind het te gek als ik iemand vrijer maak. Vrijer in het kijken naar andere mogelijkheden en nieuwe wegen.

De breintrainingen, die ik voor Focus Academy geef, sluiten daar naadloos op aan: snap hoe je hersenen werken en pas je manier van werken aan. Dan bereik je een enorme vrijheid: hogere denksnelheid, sneller handelen en veel minder snel afgeleid zijn. Ingrediënten die het leven een stuk lekkerder maakt! "

Robin Pera

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2006 aangesloten bij Focus Academy in 2016

Robin Pera is zeer ervaren als trainer op de gebieden van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkelaar.

"Iedereen is vervangbaar maar niet inwisselbaar. Learning by doing, en dat graag met veel fun! Na het inzicht, gaat het uiteindelijk om welk gedrag bij de verandering hoort en experimenteren helpt daarbij enorm! Ik ondersteun het experimenteren, meestal met thema's als invloed vergroten, meer de regie kunnen voeren en teams beter te laten samenwerken. Mijn persoonlijke motto is dat ik geloof in de meerwaarde van het individu ten bate van het grotere geheel en dat een kleine verandering aan het begin, voor grote verandering op langere termijn zorgt."

Aalco van den Brink

Focus expert / trainer

Trainer sinds 1994, aangesloten bij Focus Academy in 2015

Aalco van den Brink heeft een achtergrond in de financiele wereld en geeft trainingen op het gebied van: persoonlijke vaardigheden, leiderschapsontwikkeling, sales, communicatie en bedrijfsvoering.

"Mijn vertrekpunt is dat je, hoe goed je misschien al bent, altijd beter zal worden door te (blijven) trainen. Mijn missie is het om mensen de ontwikkeling te gunnen die ze verdienen en daar aan bij te dragen met mijn expertise, ervaring en mensenkennis."

Eeske van Royen

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2015, aangesloten bij Focus Academy in 2019

"Als Senior Professional Organizer train ik mensen met hoge werkdruk meer rust en overzicht te krijgen. Dit bereikt men door bewust te zijn van wat er allemaal op je afkomt op een werkdag en het stellen van prioriteiten. Door de eigen werkgewoontes tegen het licht te houden en aan te scherpen, ervaart men minder werkdruk en een productievere, energiekere werkdag.

De Focus Academy geeft zicht op hoe het brein werkt en hoe optimaal met alle dagelijkse prikkels om te gaan. Dat gun je toch iedereen!"

Haiko Neidig

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2013, aangesloten bij Focus Academy in 2019.

“Mensen en organisaties helpen om meer rendement uit hun uren te halen, dat is één van mijn passies. Ik ben er van overtuigd dat met de juiste ambitie en bereidheid tot samenwerking heel mooie resultaten geboekt kunnen worden. Een samenwerking met Focus Academy is voor mij dan ook logisch.

De doelstellingen van Focus Academy om impact te maken op het gebied van persoonlijke effectiviteit en mijn persoonlijke doelen liggen precies in elkaars verlengde. Het resultaat van de trainingen is niet alleen dat je productiever wordt, het geeft ook meer voldoening, het geeft rust en het verhoogt het bewustzijn dat je veel invloed hebt op het stressniveau dat je ervaart. Of zoals Cruijff zei: je gaat het pas zien als je het doorhebt”

Mirjam Pels

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2017, aangesloten bij Focus Academy in 2019

Gecertificeerd trainer met als specialisatie: breintrainingen, effectief werken en (non-verbale) communicatie & waarheidsvinding

"Mensen trainen op het vlak van breinmanagement is ontzettend leuk. Het vertalen van wetenschappelijke kennis naar direct inzetbare oplossingen, vind ik fantastisch. Ik weet als geen ander hoe hoog de werkdruk kan oplopen in een bedrijf en dat burn out door overbelasting een groeiend probleem is. Mijn doel is om blijvende veranderingen aan te brengen in gedragspatronen. Ik coach mensen in het efficiënter aanpakken van de dagelijkse werkzaamheden. Zo zorgen we ervoor dat de focus op kerntaken wordt gericht waardoor een beter resultaat behaald wordt. Dit leidt tot meer grip, ruimte en overzicht. Om mijn eigen hoofd leeg te maken, kun je me vaak op het strand vinden, met een fotocamera in mijn hand of als acteur in het theater."

Vincent Heinink

Focus expert / trainer

Trainer sinds 2018, aangesloten bij Focus Academy in 2019.

Heeft lang binnen de financiële sector gewerkt, vrijwel steeds in kantoortuinen. Hij heeft die jungle overleefd en is nu trainer en coach. Want de mens met alles wat daarbij hoort vindt hij interessant. Is ervaringsdeskundige in overprikkeling en gaat jou trainen in hoe je je beter kunt concentreren en het leven nóg leuker kunt maken.

Hij weet als geen ander waarom we Time Management moeten vervangen door Brain Management.